sunnuntaina, heinäkuuta 30, 2006

Jeesustelua - kakku pelasti!

Varmaan aika monella tänään on ollu rippijuhlia. Tänään on just sellainen vittumainen sukujuhla-vitun-kokoontuminen jolla kumminkaan ei ole hengellistä merkitystä ihan oikeesti. Kakara vaan haluaa mennä leirille ja saada lahjoja/rahaa. Näin se kuulkaa on! Näin sen itsekin tein aikanaan, 15 vuotta sitten.
Sukulaistyttö "pääsi" ripille tänään ja voi herranjesta sitä jeesustelua ja rippikirkkoa ja teennäisiä lauseita. Hyvä etten nukahtanu kirkkoon siinä tylsyydessä. Minä en usko mihinkään jumaluuteen ja inhoan tällaisia väkinäisiä uskonnon nimissä järkättäviä pseudojuhlia. Luulenpa että osalla ei tullu mieleenkään että rippikoulu ei ole pakollinen. Tiedän aika monta tyyppiä jolle se selvisi vasta jälkeenpäin, että todellakaan sitä ei olis tarvinnu käydä läpi.

Kaikkein paskinta tässä päivässä oli se, että joutu esittämään hymyilevää ja "joo meillä menee ihan mukavasti" -jutustelua joka-vitun-sukulaiselle, myös homeen ja kusen hajuiselle 'hilma-tädille' sieltä miehen suvun jostain haaraoksasta. Teki mieli juosta niin pitkälle kun pippuri kasvaa ja huutoa sekä huitoa käsiä yhtäaikaa. Mutta onneks kakku oli jumalaisen hyvää. Mussutin sitä ja join boolia sekä kotikaljaa, jaksoin ihmeesti irvistellä tekopyhästi siinä kaikille ja kaikelle.

En ole mikään seurapiirihai enkä todellakaan mikään uskontorituaalien kannattaja (tehkää te mitä huvittaa mutta älkää mulle tuputtako) enkä tunne hilma-tätiä (enkä edes HALUA tuntea!!) joten arvatkaa kärsinkö perkele.

Mutta onneksi oli kakku.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yh, täysin samaa mieltä! Omalla tyttärelläni kyseinen juhla on ensi kesänä, ja tilannettahan helpottaa avioero lapsen isästä jo 12 vuotta sitten, puhumattomuus ja tappelut.... vittu.

Onko pakko mennä, eihän ole. Vittu eroan kirkosta enkä mee.

Paska Nainen kirjoitti...

Hyvä anonyymi, oletko jutellut lapsen kanssa asiasta? Uskooko hän kristittyjen jumalaan? Ymmärtääkö hän mistä ripissä on kyse? Mitä jos hän ei haluakkaan ripille? Anna toinen vaihtoehto, prometheusleiri tai olkoon kokonaan menemättä.

Anonyymi kirjoitti...

jop, olen jutellut. Hänen sukulaiset isän puolelta on aika uskovaisia, ja isoin syy miksi hän haluaa mennä rippikouluun on se "kun kaikki muutkin kaverit menevät". Olen antanut muita vaihtoehtoja, mutta kaveri-paine tuntuu olevan se isoin...

Joten eiku juhlimaan vaan sit ens vuonna. Huh.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän niihin sukujuhliin ole pakko mennä. Puhukoon mitä puhuvat. Mutta jos se noin vaikeeta on niin parempi jättää väliin!

Anonyymi kirjoitti...

Mun tytär kävi rippileirin tänä kesänä. Suurin ilo taisi olla nimenomaan se leiri ja kaverit. Konfirmaatio on sitten oma juttunsa. Sukujuhliin ei ole pakko mennä, mutta kaipa oman tyttären rippijuhlasta on aika vaikea olla pois.

Muistan yhdet rippijuhlat, joihin isä soitti, että ei nyt pääse, kun pitää viedä (uuden perheen) lapsia harrastuksiin. Ei tuntunut kovin kivalta.

Paska Nainen kirjoitti...

Lähisukulaisen kyseessä ollessa olis ollut todella epäkorrektia olla pois. Joten hampaat irvessä olin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Paska Nainen, mä niin pidän sun jutuista ja tunnen suurta yhteenkuuluvuutta. Aloin lukea blogiasi vasta äskettäin ja olen jo ihan fani.
Sä oot niin ihanan tavallinen ja sun jutut kolahtaa just sen takia, että ajattelen ihan samalla tavalla.

Olisinpa silloin joskus ollut rohkea ja erilainen ja jättänyt riparin väliin, vaikka ne lahjat oli ihan jees.

Anonyymi kirjoitti...

Anna paskis palaa. sulla on sanainen miekka vähän tylsistynyt?

Paska Nainen kirjoitti...

Kesäkiireet, kesäkiireet... Huomaanhan mä että nyt on tylsistyny muutenkin kuin toi sanainen miekka. Tai mikä vitun vesuri tää on nyt sitten. Mut kyllä tää tästä taas alkaa helisemään kun saa noi vitummarjat poimittua ja kaikkee paskaa.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, en mä oman tyttäreni juhlista viitsi jäädä pois, tai jos jäisin, jättäisi loppusuku mut perinnöttä eivätkä puhuisi mulle enää koskaan milloinkaan :D (aivan paskan väliäkö sillä olisi...)

Ollaan suunniteltu toki vain niin että menemme ainoastaa kirkkoon, ja pidämme kahdet eri juhlat. Konf.päivänä isän luona ja seuraavana päivänä minun luonani. Joten enköhän tuon kirkonmenon kestä. Voihan sitä ottaa vaikka muutaman vitutusdrinkin ennen sinne menoa, buahahahah... voi sitten kaatuilla alttarille ja häpäistä kaikki :D

Anonyymi kirjoitti...

Ah, meidän riparileiri vuosia sitten oli ihana. Ketään ei oikeasti kiinnostanut jeesukset eikä jumalat, pidettiin porukalla kunnolla lystiä. Ja lahjaosasto on aina plussaa, itsellänikin kummipoika pääsee ripille kohta ja odottaa rahalahjoitusta mopoa varten.
Ollapa taas 15 vee ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mä tykkään mun suvusta. Sekä äidin että isän puolelta. Ja sukujuhlatkin on oikein kivoja.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mainio tää sun blogis. Oon niin samaa mieltä niin monesta asiasta, ihanaa, etten oo ainoa jota vituttaa asiat.
Kiitos.

suzi9mm kirjoitti...

mahtava kuvaus tilaisuudesta. onneksi oli se kakku :)

muutenkin aika kova blogi, vapauttavaa vaikka vain luen.